Øget arbejdspres giver stress

Jeg er meget bekymret over arbejdspresset på vores arbejdesmarket, fordi jeg kan se vores sygestatistik er steget og mine kollegaer er blevet meget negative,og er sikker på at det ikke kun er min arbejdesplads der foregår. Det gør, at kollegaerne skal løbe stærkere og i sidste ende kan det gå ud over det vi producerer.

 

Jeg havde en ældre kollega, som havde været 30 år i virksomheden. De sidste 3 år, hvor han var ansat, gik han ned med stress og var sygemeldt i længere tid. Da han kom tilbage var det de samme opgaver han skulle udføre. Der blev ikke taget hensyn til ham, så da han blev 60, valgte han med det samme at gå på efterløn, selv om det ikke var det, han ønskede. Han kunne ikke klare presset mere.

Min viden har jeg som Tr på virksomheden gennem mange år,og haft mange fortrolige samtaler med ham.

 

Jeg synes det er for dårligt at ledelsen ikke er opmærksom på problemet,og han bare var den første der er gået ned med stress,det er bare et spørgsmål om tid før den næste kollega går ned stress.

 

Virksomhederne har et ansvar og vi i fællesskab kan løse problemet. I det lange løb er det dyrere for virksomhederne at betale sygepenge end ansætte flere hænder. Det ville give gladere medarbejdere, et bedre arbejdsmiljø og en bedre og mere effektiv produktion!

 

Kommentarer