Letz Sushi – nej tak! Ikke før de får overenskomst

Jeg blev for første gang bekendt med Letz Sushi og de dårlige forhold for de ansatte, da jeg lige før jul kom forbi en af deres forretninger. Her stod 3F og folk fra Enhedslisten og SF og aktionerede. Formålet var at fortælle alle os, der kom forbi, hvordan virkeligheden er i Letz Sushi.

De stod med et banner, hvor der stod: ”Alle har ret til en overenskomst”letz_pedersen_0[1]

Og jeg blev rystet, da jeg hørte, hvor dårlige vilkår de ansatte har.

  • De får en meget lav timeløn ca. 100 kr. i timen mod den normale timeløn i branchen på 128 kr.
  • De får ikke løn under sygdom.
  • De skal have ”standby” vagter et par gange om måneden uden betaling for at kunne træde til hvis en kollega bliver syg.
  • De får ikke aften- og weekendtillæg.
  • De kan have 11 timers vagter uden en eneste pause.

De ansatte har gennem deres fagforening 3F rejst krav om at få overenskomst, så de får ordnede forhold, men det er endnu ikke lykkedes. Og i den forbindelse blev talsmanden for de ansatte så også lige fyret!

Derfor aktionerer 3F sammen med alle, der sympatiserer med de ansatte for at lægge pres på ledelsen, så de kan få en overenskomst.
Det er bl.a. ”Dyne Larsen”, som ejer 50 % af kæden og det er et paradoks, at han kan acceptere, at de ansatte i Letz Sushi ikke skal have overenskomst, når hans egen kæde ”Jysk” har overenskomst med HK.

Ydermere er det kommet frem at Letz Sushi bruger illegal arbejdskraft og har netop fået bøder på 350.000 kr.

Jeg er glad for, at 3F har taget kampen op ved at aktionere, så alle kan blive opmærksomme på problemet, så vi holder os fra at handle der, indtil de får overenskomst. At ramme en arbejdsgiver på pengepungen er desværre nok det eneste, de har respekt for. Jeg har selv deltaget i en aktionerne foran Letz Sushi i Elmegade, som var en meget positiv oplevelse, idet langt de fleste tilkendegav, at de ikke ville handle der.

Så støt op om kampen og hjælp de ansatte med at får ordentlige arbejdsforhold ved at boykotte Letz Sushi.

Kommentarer