Dagpengesystemet koster job

Jeg har 27 års erfaring inden for fiskebranchen – de sidste 8 år fast på samme virksomhed, hvor vi har retten til hjemsendelse, som betyder vi bliver sendt hjem, når vi ikke har friske råvarer.

Her har jeg oplevet, at 30 ugers supplerende dagpenge inden for to år er for lidt. Får man nemlig en dags dagpenge i løbet af en uge, hvis man bliver hjemsendt på grund at råvarer, så tæller det for en hel uge og det er svært at generhverve dagpengene til at starte forfra, når man i forvejen har svært ved at holde sine timer.

Det går hårdt ud over mine kollegaer, da de kan komme i den situation, hvor de bliver nødt til at sige deres job op og gå fuld tid på dagpenge. Det betyder, at de bliver økonomisk dårligere stillet og det er dyrere for samfundet.

Min kollega Jette har brugt 29 af hendes 30 dagpengeklip, så hun står nu i den situation, hvor hun overvejer at sige sit job op, så hun ikke skal gå fra hus og hjem.

Reglen om suppleret dagpenge(30 ugers reglen) burdes afskaffes, da det er bedre at have deltidsjob frem for at være fuldsledig – både for Jette og hele samfundet.

 

Kommentarer