Stress og depressionsramt men moderigtig!

Jeg er hverken uddannet eller autodidakt designer og derfor er der måske noget jeg er gået glip af! Men jeg bliver simpelthen så provokeret, når jeg ser at nogen har designet en T-shirt som den jeg har sat op sammen med indlægget her! Hvad fanden er meningen med, at jeg skal kaste et statement op på min krop om at jeg er deprimeret og stresset, men at det skal jeg da ikke gøre noget ved, når jeg bare ser fantastisk ud i det kluns jeg har taget på!! Hvor sprang kæden lige af?

Hvordan kan nogen helt seriøst mene, at det er okay at negligere noget så alvorligt som stress og depression, for at sælge et stykke tøj!

Tager unge modebevidste kvinder virkelig sig selv så lidt alvorligt, at de synes det er okay at gå rundt og direkte reklamere med at man, et eller andet sted, ikke skal passe på sig selv og være bevidst om hvad stress og depression gør ved vores helbred, men at vi bare skal klæde os moderigtigt og så er alt okay alligevel??

Jeg er selv gået ned med stress og fik pga det, en moderat depression. Det er noget jeg kæmper med hver morgen når mit vækkeur ringer tidligt om morgenen! Hver eneste dag på ugen, skal jeg tage et aktivt valg om at svinge benene ud over sengekanten, sætte fødderne ned på det kolde gulv, og stå op, også selvom jeg synes at hele verden er grå og trist. Hver dag er en kamp om, i det mindste at gøre et forsøg på, at gøre det til en god dag.

Jeg forstår simpelthen ikke at man med det her statement, insinuerer at jeg bare kan gå i det helt rigtige modetøj og så er alle problemerne ligegyldige. Jeg ved at der kræves meget mere end det!

Stress der ikke bliver behandlet, påvirker ikke bare humøret. Det kan have alvorlige konsekvenser for dit generelle helbred. Mindst hver 10. erhvervsaktive dansker er så hårdt ramt af stress, at det går udover både familielivet og arbejdsindsatsen. Det bliver simpelthen sværere at overskue selv helt almindelige ting i hverdagen. Risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme, diabetes og depression øges og når først du er ramt er det endnu en ting at skulle kæmpe med.

Jeg synes virkelig, at vi som kvinder skal være bedre til at passe på hinanden og opfordre til at sige NEJ TAK til at modeindustrien skal forsøge at tjene penge på, at gøre grin med noget så alvorligt!

Kommentarer