Skænk en seng!

Døde flygtningebørn der skyller op på stranden. En mor eller far der grædende klamrer sig til enten sit døde eller levende barn, gør bestemt indtryk på mig.
Føj for den lede. Ville ikke engang ønske for min værste fjende at komme ud for sådan en situation.
Det udsætter man kun sig selv og sin familie for, hvis man virkelig er i nød !
En tilfældig kvinde i Syrien, tænker næppe, imorgen vil min familie og jeg forsøge at krydse Middelhavet !  Hvis det går godt, tager vi til Danmark og tømmer Statskassen. Danmark er selvfølgelig forpligtet til at hjælpe mennesker i nød !
Ved en tilfældighed kom jeg til at tænke på situationen fra en helt anden vinkel.
Snart bliver det koldt i Danmark ! Vinter med slud og frost. Vi tror det måske ikke, men den er der før end vi aner.
En narkoman sidder med en kanyle halvt ude af armen.
En alkoholiker sidder med en halv doven øl i hånden og røde våde øjne.
De krymper sig sammen i kulden, måske i et vindfang til et stormagasin !
Begge har det til fælles at holde kulden ude, fordi der ikke er hverken pladser eller penge nok til natherberger i Danmark.
De er mennesker som ikke bliver hørt særlig meget i samfundsdebatten, undtagen når der er valg, så er der ikke grænser for gavmildheden til disse mennesker fra politisk side.
Hvis man ligger der en frostklar nat, mens de få tænder der formentligt er tilbage klaprer om kap, kan jeg godt forstå, hvis de bliver en smule misundelige og en snert racistiske.
Flygtninge får tag over hovedet, penge til mad og andre fornødenheder.
Hjemløse har ikke engang en seng at sove i ! I mine øjne er det en menneskeret !
Vi kan alle risikerer at blive hjemløse. En lille familietragedie f.eks skilsmisse, arbejdsløshed, psykisk sygdom. Der kan være mange grunde. Danmark har pligt til at hjælpe mennesker i nød, også når kommunen rammes af besparelser !
Jeg foreslår, vi laver en landsindsamling i bedste sendetid på nationalt tv.  Så ALLE hjemløse kan få en seng at sove i.  Og vi får travlt for hvert år stiger antallet af hjemløse i Danmark !

Kommentarer