Meningsløshed hos SKAT

En særlig form for meningsløshed udspiller sig hos SKAT: Vikarer erstatter fyrede medarbejdere, der alligevel ikke kunne undværes!

Gennem de seneste små ti år er over 3.000 medarbejdere sparet væk. En stor del af dem HK’ere. Sidste år blev således en række HK-ansatte sagt op, fordi SKAT igen skulle slankes – og på samme tid blive mere effektiv! Og så havde man altså ikke brug for HK’ernes kompetencer, syntes man.

Nærmest inden afskedigelserne trådte i kraft varslede SKAT så en omstrukturering, fordi driften nu skulle minimeres ved at lukke afdelinger. Det betød, at medarbejderne igen måtte igennem en periode med frygt for fremtiden.

SKAT har nu slanket både administration og drift. Modsat er det imidlertid gået med antallet af skatterestancer, der bare stiger og stiger; et resultat man vel kunne forudse.

Nu vil politikerne så tilføre flere ressourcer til SKAT, og det er jo egentlig rigtig fint. Hvis det ikke lige var fordi ledelsen i SKAT vælger at ansætte vikarer fra et privat bureau, så skatterestancer for milliarder af kroner kan nå at blive inddrevet, inden de bliver forældet til nytår.
Vikarer erstatter altså fyrede HK’ere med rette kompetencer og kendskab til inddrivelse og sagsbehandling. Hvis ikke det er meningsløst…

Tilbage står fortvivlede medarbejdere og en forvirret befolkning, der råber på handling.

Alt dette kunne være undgået, hvis politikerne og SKATs ledelse havde lavet en langsigtet, holdbar målsætning, hvor man inddrog allerede eksisterende ressourcer i form af dygtige medarbejdere i stedet for gentagne hovsa løsninger.

Før SKAT kan genvinde troværdighed i befolkningen og udfylde sin vigtige rolle for samfundsøkonomien, må ledelsen udvise rettidig ansvarlighed over for sine medarbejdere

 

Dette indlæg er blevet bragt i Nordjyske torsdag den 25.september 2014

Kommentarer