”2. generations” eller ikke – hvad f….. er det for et sprog?

Facebook_1

Jeg sidder afslappet i min sofa og surfer rundt på Facebook. På et tidspunkt rammer jeg politiets Facebook-side. På siden er 2 billeder af et par unge mænd, som ikke har samme melormshudfarve”, som jeg har. Jeg ser, at de er mistænkt i forbindelse med et groft overfald. Politiet vil gerne tale med de unge mænd og opfordrer via Facebook, borgerne til at henvende sig, hvis man ser dem eller ved hvor de opholder sig. Overfaldet et sket ret tæt på min bopæl, og det får mig til at læse nogle af kommentarerne. Jeg bliver meget overrasket over de mange grimme kommentarer. Jeg bliver også både vred og bekymret. Jeg vil ikke gentage hvilke grimme kommentarer der er skrevet. Mange af kommentarerne finder jeg racistiske og politiet har da også efterfølgende besluttet, at efterforske 3 indlæg (paragraf 266 b/ racismeparagrafen). Begge de efterlyste har nu henvendt sig til politiet, både efter- lysningen og de mange kommentarer er fjernet fra Facebook. Både etnisk danske og danskere af anden etnisk oprindelse skal opføre sig ordenligt. Såfremt dette ikke er tilfældet, stoler jeg på, at vi har et retssystem som dømmer i forhold til hvad det er lovgivet. Jeg vil opfordre til at tale/skrive i en god tone, på politiets facebook profil og på alle andres profiler. Det er urimeligt, at omtale negativt og generaliserende om andre mennesker og sker det alene pga hudfarve, er der tale om at generalisere. Jeg forstår ikke, at nogle Facebook-brugere, det gælder både indlæg skrevet af brugere med dansk klingende navne og med udenlandske navne, kan skrive så nedladende om andre mennesker. Mennesker som man sandsynligvis slet ikke kender. Er facebook og andre sociale medier ved at udvikle sig til et sted uden normer for sprogbrug? Jeg er helt sikker på, at vores samfund kun bliver dårligere, hvis vi taler grimt om -og til hinanden. Min opfordring er: Skriv og tal pænt, pas på hinanden, uanset hudfarve og religion.

http://www.b.dk/nationalt/politiet-vil-ikke-tolerere-facebook-racisme

Kommentarer